FARBROR FLÄSK - Julbordsunderhållning
DalaDemokraten

 
Borlänge
:
2008-12-05
 <Back to news>

Enkelt och festligt i Borlänge

Enkelt och festligt i Borlänge 

Önskar publiken Köppöbävisan så spelar Chip and Dale den. Önskar fotografen en pose så gör Chip and Dale en. Underhållningen på Bolanche julbord känns intim och spontan.
FOTO: JONAS STENTÄPP

[Nöje] 
12/11/2008 5:50:00 AM
 
När bandet avslutar med ”Rock´n´roll all nite” står halva delen av matgästerna upp och sjunger och viftar med stolar.
Det säger det mesta om hur julbordet på Bolanche är.

 

Okej, en fyra i betyg för underhållningen är kanske att ta i. Men ändå inte.
Underhållarna Björn och Bojen, som skaffat de pruttlustiga artistnamnen Chip and Dale, tillsammans med band gör egentligen inget utöver det vanliga. Det handlar om covers, några snapsvisor (den bästa är fortfarande ”Ingmar Bergmans”; tystnad, tagning!) och lite bonnigt mellansnack.

Avslappnat

Men det är också enkelheten och den avslappnade stämningen som gör att det är lätt att må bra på Bolanche julbord.
Dessutom framförs inte låtarna i så där taffliga trubadurversioner som man kan råka ut för. Hela bandet är väldigt skickliga musiker som ger liv till de covers som spelas.
Roligast är mittensetet då bandet väljer lite mer oväntade låtar som ”Stad i ljus”, Sweet child o´mine” med flera, på ett opretentiöst sätt. När sen avslutande set kommer med ”Köppöbävisan”, ”Mera brännvin”, ”Jag vill ha dig” och mer uttjatade låtar tröttnar jag, men publiken verkar svälja det med hull och hår.
 

Finlandsfärja

Bojen och Björn påpekar skämtsamt och ofta att de ska skapa finlandsfärjestämning. Vet inte hur seriösa de är med det, men faktum är att Bolanche julbord känns ganska mycket finlandsfärja. Lokalen har drag av färja med sin röda och murriga utsmyckning, underhållningen skulle passa på en fylleresa... och maten känns inte så långt ifrån en buffé på Viking Line.
 

Lammfiol

Det kanske låter mer negativt än vad det är, det beror på vad man tycker om maten på finlandsfärjor, men jag brukar smaska rätt rejält.
Julbordet på Bolanche skulle jag vilja klassa som helt okej. Jag har ätit bättre och jag har ätit sämre. Bäst är lammfiolen, de otroligt möra revbensspjällen och den perfekta knäcken.
Jag blir mätt och glad på Bolanche.

JONAS STENTÄPP
023 - 475 23
heavy@daladem.se