- PÅ ÅLAND

MARIEHAMN:
2000-12-25
t.o.m.
2000-12-31


Snabbmeny:  <MÅN 25/12><TIS 26/12><ONS 27/12><TORS 28/12><FRE 29/12><LÖR 30/12><SÖN 31/12>

Måndag den 25/12-2000:

Premiär för Buffalo Saloon på Åland. Detta var en riktig resar dag för Fläsket. Först fick dalagossarna köra 35 mil med bil för att därefter bestiga Silja Serenad och åka vidare över havet till Åland. Efter denna resa var man ganska slut, och inte nog med att bandet kom fram kl.00.15 och skulle stå på scen kl.00.30 var detta pricken över i:et. 

Första gången på Åland och vilket drag det blev, publiken var kanon! Det visade sig att det var en riktig hårdrockspublik på detta ställe, Fläsket hade verkligen hamnat på rätt ställe...

<TOP>Tisdag den 26/12-2000:

Tyvärr inte lika bra uppslutning idag, publiken blev troligen lite trött efter gårdagens röj. Men många som såg Fläsket igår återkom denna dag. Dagens happening var att publiken bjöd bandet på kopiösa mängder sprit, detta gjorde oss glada i mössan. Speedlund var verkligen i sitt esse, han tog hela haket med storm. Man måste tillägga att människorna på Åland är ju helt fantastiska, vilka rockers !!!

<TOP>

Onsdag den 27/12-2000:

Tyvärr ingen höjdardag publikmässigt, men de gäster som var på plats var kanon. Vi märkte ganska snart att Ålänningarna var ett väldigt trevligt folkslag, dom tog Fläsk till sina hjärtan och Fläsk tog dessa till sina.

<TOP>

Torsdag den 28/12-2000:

Denna dag beträdde Kung Bore Ålands grenar med sitt vita skägg. När Knodd, Britt och Mullan begav sig ut på den friska Åländska tundran, var det inte med näppa, utan med tunga pulsande steg. Det var inte förrän på kvällskvisten gossarna piggnade till inför kvällens gig. Som gårdagen var inte heller detta någon riktig publiksuccé, men de trogna satt som vanligt på första parkett och kockarna hade förädlat tillvaron med stans bästa "Chili Bea" till bandets stora förtjusning.

<TOP>

Fredag den 29/12-2000:

Denna dag var betydligt bättre för arrangörerna Gert och Dennis på Buffalo Saloon, för ryktet hade nu hunnit sprida sig om det lustiga bandet. Det var betydligt mer folk denna dag vilket gladde masarna. Varje dag hade Fläsket tagit tillfället i akt och repat in en massa nytt material, så det passade ju perfekt att testa de nya låtarna på kvällens publik. Det visade sig att låten "911" var en riktig "sucke"!

<TOP>


Lördag den 30/12-2000:

Nu hade bandet spelat 5 kvällar och repat stenhårt varje dag, det började slita på rösterna. Det var bara hålla tummarna för att det skulle hålla 2 gig till. Fläsket framförde varje kväll hela tre set a´50 minuter, detta är ju heller ingen lek när det skall vara show i 180. Nu kände man sig riktigt hemma på stället, stamgästerna bjöd oavbrutet på shots så bandet hade fullt upp med att hålla sig nyktra. Det började nästan bli familjärt på Buffalo Saloon. Även denna kväll var mer välbesökt än de övriga, troligen laddade de flesta inför morgondagen. Den nya versionen av De Laila var en klar succé, detta tackar vi Anders Olsson för. Publikens önskemål var mestadels, AC/DC och Wyclef´s 911.

<Nyårsafton 31/12-2000:

Så var det dags för den stora finalen, nyårsafton år 2000 på Åland. Bandet klädde upp sig och riggade scenen med meterlånga tomtebloss. Men det visade sig att på Åland kom inte publiken förrän efter 12-slaget, så vi var en liten skara som skålade in det nya året. När krutröken från fyrverkerierna hade lagt sig, rasade det in folk på Buffalo. Då var det bara att slänga skumpan och börja rocka.

FARBROR FLÄSK vill tacka: Dennis & Gert, hela personalen, kockarna och framförallt den fantastiskt trevliga publiken, vi syns igen !!! 

<TOP>

< Tillbaka till Nyheter ><Tillbaka till Spelplan>