Farbror Fläsk består av f.v. Anders Eriksson, Jörgen Torsper, Jan Hedlund, Lars Melin och Björn Eriksson. FOTO: ROLF JOHANSSON
Fläskigt coverband på scen i Sälen

Dom har inget emot att kalla sig Sveriges tyngsta coverband men deras artistnamn är Farbror Fläsk.
Under fyra dagar spelar de på Fjällis i Tandådalen både på After Ski och Nattklubben. Samtidigt spelar de in sin andra skiva.

- Det blir liveinspelningar från kvällsspelningarna på Nattklubben, säger bandets sångare och frontfigur Björn Eriksson.

Förutom Björn består bandet av Lars Melin på keyboard, Anders Eriksson på gitarr, Jörgen Torspers på bas och Jan Hedlund på trummor.

Sedan bandets första skiva som kom ut 1999 har bandet breddat din repertoar.

- Då var det mest hårdrock. Nu har vi blivit softare. Vi kör till och med en och annan dansbandslåt. Thore Skogman kommer också med på ett hörn, säger Björn.

14 spår

14 spår är det meningen att skivan ska innehålla. Det blir bara covers bland annat ett hårdrocksmedley.

Björn och Jörgen har musiken på heltid. För övriga är det en halvtidssyselsättning.

- Vi gör cirka 100 spelningar varje år. Nu och fram till april är det högsäsong, konstaterar Björn.

Tio spelningar

Förutom tio spelningar i Sälen ska Farbror Fläsk medverka under Vasaloppsveckan samt under totala SM-veckan i Gällivare.

Den häftigaste spelning hittills var när bandet på direkt inbjudan av statsminister Göran Persson spelade när regeringen bjöd in olympierna till fest på Rosenbad.

- Det var en höjdare. Enda kravet var att vi var nyduschade. Sen var det fritt fram. Efteråt bytte Göran Persson till sig en signerad skiva mot partiprogrammet, berättar killarna inte utan att skratta.

TV4-program

Den nya skivan räknar dom med ska ligga klar under våren. Samtidigt kanske TV 4:s tittare får se Farbror Fläsk i ett nytt program som skildrar livet i ett kompisgäng.

- Ett TV-team har följt oss dygnet runt under två dagar. Det är ett pilotavsnitt. Vi har ännu inte sett resultatet och godkänt det för sändning men det sägs bli ett fräckt program, säger Björn.

.

ROLF JOHANSSON