Falu Kuriren.se
16 augusti

Farbror Fläsk - från ruffig källare till guldkalas

På gyllene kalas. De gamla simmarässen Agneta och Bengt Baron omgivna av Malungsrockarna "Farbror Fläsk" fr v Jörgen Torsper, Fredrik Enström, Anders "Släggan" Eriksson, Jan "Skogman" Hedlund samt längst fram själva fläsket - Britt Björn Eriksson.

MALUNG/STOCKHOLM
Tala om metamorfos. För de musikintresserade grabbarna som en gång började spela rock i en ruffig källarlokal i Malung har det blivit förvandling. Numera får de spela på gyllene kalas!

- Det tar sig, jublar Farbror Fläsk, alias Britt Björn Eriksson från Malung, bandets frontman.

I höstas medverkade bandet på statsministerns fest för sommarolympierna.

På senaste spelningen var Farbror Fläsk omgiven av f d OS- och VM-medaljörer i simning.

- Jag fick till och med prova några medaljer runt fläskhalsen. Kändes härligt, säger Björn.

Spelningen skedde i Järfälla på Agneta Barons 40-årskalas. Agneta är gamla simmarstjärnan Agneta Mårtensson, silvermedaljör vid OS 1980, och senare gift med Bengt Baron, guldmedaljör i samma OS.

- Spelningen blev så uppskattad att vi nu också är inbokade till Bengt Barons 40-årskalas till våren, det blir en större tillställning, berättar Björn.

Han kan också berätta att bandet haft en framgångsrik sommar. Man gjorde succé hemma i Malung med en spelning i öltältet. Där visade gänget att man mognat och gav en fullfjädrad show. Sedan har gruppen också spelat på en nio-dagars festival "Rock Off" på Åland och där blev grabbarna enormt uppskattade.

- Helt fantastiskt. Vi fick rentav springa för att komma undan fansen. Knappt man tror det är sant, säger Björn.

 Anders Mojanis