Mariehamn:
2001-07-21
t.o.m
2001-07-29

Onsdag 25/7:  Farbror Fläsk gigade 2-set på festivalen. Ett av seten börjades utan självaste fläskpappa, för han hade blivit stoppad av kustbevakningen för fortkörning med sin hyrda båt. Men som tur var hade han några ”Farbror Fläsk” skivor med sig att muta polisen med. Kvällens huvudattraktion var ”Titiyo”. Hennes soulrockiga röst smekte över det åländska landskapet denna kväll. Mest ös blev det när hiten ”Come along” framfördes. Farbror Fläsk spelade vidare på ”Buffalo Saloon” på natten. Fullt ös. ”Kens and Barbee” var bland publiken.

Torsdag 26/7: Denna dag inleddes med en go after beach med lite ”Fläsk och Kens”+en tillfälligt inhyrd trummis för ”Kens” som hette Hasse. Det blev en mycket trevlig after beach med mycket humor. Några av ”Kens and Barbee”s musiker hade tidigare kompat självaste Tore Skogman. Speedlund ville förståss sjunga sin ”Pop i top” med äkta kompmusikerna. Höjdare!!! Låten ”Angel” framfördes med tre olika Shaggy. Lars, basisten Stefan och Hedlund var Shaggy. Publiken jublade.

Eftersom festivalen arrangerade Mr Ålandtävling idag ville ”Farbror Fläsk” inte vara sämre utan arrangerade en egen ”Mr Fläsk” tävling under sina gigs. Publiken fick lämna in röster på den som de tyckte var snyggast i bandet. Kandidat nr1=Släggan, kandidat nr2=Jörgen, kandidat nr3=Björn, kandidat nr4=Hedlund och kandidat nr5=Lars (undantag för Lars var att bara killar och folk under 15 år fick rösta på honom). Rösterna haglade in på kandidaterna 1,3 och 5. Kandidat nr 3 fick flest röster och tillslut fick även kandidat nr 4, Hedlund en röst ochså precis när han skulle sjunga ”Det börjar verka kärlek banne mig”.

Kl 20.30 underhöll ”Lucy Street” och kl 22.00 underhöll ”Joakim Hillson”

Även denna natt spelade Fläsk på ”Buffalo Saloon”, Världens ös!!!!!!!

Vidare på natten träffades Jan ”Skogman” Hedlund, Lars Melin, basisten Stefan i ”Kens” och hans fru vid en korvkiosk och berättade historier ur det verkliga (rock)livet. Fruktansvärt roligt. Stefan var en riktigt rolig kille. Han passade in i fläskgänget som handen i handsken. De fick bla höra vad basisten Stefan tar fram när han ska idka kärlek. ”Hå hej med farbror Stefan. Hej alla barn nu blir det barn program. Nu ska vi se vad farbror Stefan tar fram”. Hedlund berättade historien om när Fläsk var i Riksgränsen och körde skotern ”monsterkattn´”. Det höll han på med i ca en timme. Och som Ni alla vet så är det ju ”inge roligt” när Hedlund ska berätta historier.

Fredag 27/7:  Fläsk spelade 2-set på festivalen. Fullt ös på publiken. Kl 21.30 stod ”Antique” på stora scénen. Farbror Fläsk underhöll som vanligt på ”Buffalo Saloon” på natten. Världens drag. Varmt och svettigt och knökat med folk. Åland rockar fett!

Lördag 28/7:  Farbror Fläsk spelade ett set på festivalen, kl 19.30 + ett extra insatt set kl 21.30. Publiken var fantastisk.  Kl 20.30 spelade ”Creedencd Clearwater revived” och kl 22.00 spelade ”Håkan Hemlins Nordman” på stora scénen. Vid kl 23.00 entrade coverbandet ”Kens and Barbee” stora scénen för sista gången denna festival, och denna gång kom de fläskiga farbröderna upp på stora scénen och gästrockade fett med låten ”Hipphopper”. Farbror Fläsk hade dagen till ära bara bringor och putande magar framme. Världens drag på scénen och på publiken.

Efter denna fantastiska händelse tog Dennis och Gert med sig hela bandet+flickvänner upp på taket på Landtinget i Mariehamn, för att beskåda ett makalöst fyrvärkeri. Festivalen var slut. Men för de ståtliga dalmasarna var natte inte över ännu. Nu väntade 2-set på ”Buffalo Saloon” inför en helt makalöst, vild och svettig och het publik. ”Kens and Barbee” gästade. Stället kokade.

Söndag 29/7:  ”THE DAY AFTER”. Festivalen var nu slut, men inte för de glada masarna i Farbror Fläsk. De skulle spela för personalen på Rockoff festivalen i kväll. På dagen passade Björn, Mullan och Jan på att hyra tre st vespor som de åkte runt med på ön och i Mariehamn. Det var fantastiskt kul och solen sken. På kvällen hade Rockoff personalen dukat till avslutningsfest på ”Buffalo Saloon” med tacosbuffé och spritbord. Släggan hade åkt hem till Sverige dagen innan, så Farbror Fläsk stod utan gitarrist inför spelningen. En av kockarna värvades av Lars och giget kunde ta sin början. Tom Stenman spelade munspel med fläsk, och Gert Sviberg framförde sin version av ”Cadillac”. Inte nog med det, för när Lars skulle sjunga låten ”Naken”, uppmanade han alla att klä av sig och se, det gjorde den fantastiska åländska publiken. En fantastisk rockvecka i Farbror Fläsks historia var till enda. Den kommer vi aldrig att glömma. 

Lördag 21/7: Farbror Fläsk kom till Åland efter att ha rest hela natten för att hinna med båten vid Kappelskär kl 09.00. Sömn fanns inte med på schemat detta dygn, vilket kunde märkas på de mycket, och då menar jag MYCKET KONSTIGA fläskfarbröderna som gick omkring som zombies hela dagen. Fläsk gick på scenen kl 19.30 efter att ha beskådat ett energifyllt uppträdande av åländska bandet ”Willycranes”. Åländska publiken tog emot Farbror Fläsk med öppna händer (som slog mot varandra). Efter giget kom en reporter från tidningen Nya Åland och intervjuade fläsket. Rubriken blev senare ”Ett band som kämpar”. ”Hustling band” hette det konkurerande coverbandet för dagen. Det var ena goa gubbar och en dam från Västerås. De rockade på bra. Fläsk spelade 3 set på festivalen. Kl 21.30 var det dags för kvällens huvudatracktion i form av ”Sahara Hotnights”. De gjorde (enligt Speedlund) en fantastiskt bra spelning. De rockade så trummorna rök omkring trummisen Maria Andersson.

För Fläskfarbröderna var kvällen inte slut än. De hade två svettiga set kvar att spela under natten på ”Buffalo Saloon”. Med hjälp av ”Hustlingband gänget” i publiken blev det riktigt bra ös. Trötta fläskdalmasar gick och la sig vid 04.00.

Söndag 22/7: Efter några timmars skönhets sömn gav Fläskpojkarna sig ut på festivalen för att titta på after beach med ”Hustling Band”. Bra band. Solen strålade på de välgödda fläskpojkarna.

Farbror Fläsk spelade 3-set på festivalen. De började marknadsföra sig som ”SVERIGES KONSTIGASTE COVERBAND”, vilket stämde in på mycket. Publiken var fantastiskt bra och skämten haglade från Fläskscénen. Kl 20.00 var det dags för kvällens höjdpunkt, nämligen ”Peter Jöback”. Mannen med den sammetslena rösten. Han gjorde (enligt Speedlund) en mycket bra spelning. Mycket bra ljud och fantastiska medmusikanter. Han framförde så klart hitsen ”Higher” och ”Only when I breath”. Mycket bra...........

Kl 22.00 underhöll ett BON JOVI coverband från Finland. Mycket bra!!!!

Farbror Fläsk spelade på ”Buffalo Saloon” på natten och även denna natt rockade de goa gubbarna och damen i ”Hustling Band” så långsmurfarna åkte i taket.

Måndag 23/7: Fläsk spelade after beach i den ljuvliga solen. Efteråt träffade ”Farbror Fläsk” husbandet ”Kens and Barbee” från Värmland. Mycket trevliga människor och duktiga musiker. Fläsk spelade 3-set på festivalen. Kl 21.00 var det dags för ”Tomas Ledin” att inta stora scénen. Han framförde alla sina hits med ett mycket (festivalens bästa ljud) bra ljud och kanon bra musiker. Videoskärmar förgyllde också tillvaron. Festivalens (enligt Speedlund) bästa uppträdande. På natten spelade Fläsk vidare på ”Buffalo Saloon”. Gitarristen i ”Hustling band” hade stannat kvar på Åland, och därför gästspelade han med Fläsk. Han sjöng ”Larger than life” på tyska. Ett mycket bejublat uppträdande.  Tomas Ledin och hans band var där och lyssnade på fläsket. ”Kens and Barbee” var också bland publiken.

Tisdag 24/7: Detta skulle bli en dag att minnas för de hårt rockande fläskfarbröderna. Speedlund och Melin hade natten innan varit på efterfest innehållandes både bastu och morgonstrandspromenad , men tvekade inte en sekund när Gert Sviberg (arrangör) och hans flickvän Marie frågade Fläsk om de ville vara med på en båttur i åländska skärgården. Solen gassade och flaggorna vajjade när båten begav sig ut till havs. Fläskpojkarna och deras flickvänner strålade av lycka. En fantastisk upplevelse, så till den grad att dalmasarna skrek ”ÅLAND” i kör när de körde.

Ute på ön Föglö i skärgården åt hela sällskapet middag och hade trevligt. Så trevligt att de nästan inte hann tillbaka till giget kl 19.30. Tack Gert för en underbar dag!

Kl 21.30 uppträdde ”Håkan Hellström” i sjömanskostym och sjöng från hjärtat. Livlig och trevlig konstert. Farbror Fläsk spelade 2-set på festivalen. På natten spelade Fläsk vidare på ”Buffalo Saloon”. Natten innehöll ochså ett gäst uppträdande av ”Kens and Barbee”. Mycket bra jam av gänget som hade ett fantastiskt bassolo i sin show. Fläsk rockade vidare med ett fruktansvärt drag.
< Tillbaka till Nyheter ><Tillbaka till Spelplan>