Enkelt och festligt
i Borlänge
Önskar publiken Köppöbävisan så spelar
Chip and Dale den. Önskar fotografen en pose så gör Chip and
Dale en. Underhållningen på Bolanche julbord känns intim och
spontan.
FOTO: JONAS STENTÄPP
[Nöje]
12/11/2008 5:50:00 AM
När bandet avslutar med ”Rock´n´roll
all nite” står halva delen av matgästerna upp och sjunger
och viftar med stolar.
Det säger det mesta om hur julbordet på Bolanche är.
Okej, en fyra i betyg för underhållningen
är kanske att ta i. Men ändå inte.
Underhållarna Björn och Bojen, som skaffat de pruttlustiga
artistnamnen Chip and Dale, tillsammans med band gör egentligen
inget utöver det vanliga. Det handlar om covers, några
snapsvisor (den bästa är fortfarande ”Ingmar Bergmans”; tystnad,
tagning!) och lite bonnigt mellansnack.
Avslappnat
Men det är också enkelheten och den
avslappnade stämningen som gör att det är lätt att må bra på
Bolanche julbord.
Dessutom framförs inte låtarna i så där taffliga
trubadurversioner som man kan råka ut för. Hela bandet är
väldigt skickliga musiker som ger liv till de covers som spelas.
Roligast är mittensetet då bandet väljer lite mer oväntade låtar
som ”Stad i ljus”, Sweet child o´mine” med flera, på ett
opretentiöst sätt. När sen avslutande set kommer med ”Köppöbävisan”,
”Mera brännvin”, ”Jag vill ha dig” och mer uttjatade låtar
tröttnar jag, men publiken verkar svälja det med hull och hår.
Finlandsfärja
Bojen och Björn påpekar skämtsamt och ofta
att de ska skapa finlandsfärjestämning. Vet inte hur seriösa de
är med det, men faktum är att Bolanche julbord känns ganska
mycket finlandsfärja. Lokalen har drag av färja med sin röda och
murriga utsmyckning, underhållningen skulle passa på en
fylleresa... och maten känns inte så långt ifrån en buffé på
Viking Line.
Lammfiol
Det kanske låter mer negativt än vad det
är, det beror på vad man tycker om maten på finlandsfärjor, men
jag brukar smaska rätt rejält.
Julbordet på Bolanche skulle jag vilja klassa som helt okej. Jag
har ätit bättre och jag har ätit sämre. Bäst är lammfiolen, de
otroligt möra revbensspjällen och den perfekta knäcken.
Jag blir mätt och glad på Bolanche.
JONAS STENTÄPP
023 - 475 23
heavy@daladem.se
|